"FISH & CHIPS"

2012-06-09

sponsored links



Imádom Jamie Oliver mûsorait, nagyon penge a fõzésben... Ízig-vérig profi szakács, a vérében van a mestersége csínja-bínja. Valamelyik nap láttam a sorozatában ezt a méltán híres, kimondottam Angol ételt, a Fish & Chips-et, ami a tengerentúli ország, egyik legnépszerûbb"gyors" étele, minden bizonnyal. Hal hasábburgonyával... Az elsõ"fish & chips" boltok a 19. század végén jelentek meg és azóta váltak kedveltté keresztül-kasul az országban. Az étel maga az egyszerûség: a halat (általában tõkehal vagy lepényhal) egy lisztbõl, ( tojásból ), vízbõl vagy sörbõl készült tésztába mártják, majd forró zsírban kisütik. A chipshez vékony hasábokra vágott burgonyát sütnek ki forró zsírban. Ezt a klasszikus szigetországi ételt legjobb a szabadban, egyenesen a papírzacskóból enni! Jamie olyan nemes egyszerûséggel és tökéletesen készítette el, minden hókusz-pókusz nélkül, hogy azonnal kedvet kaptam hozzá, hogy itthon is kipróbáljam. Mivel mindenki szereti a halat és a sült krumplit, nem volt apelláta, ma ezt tálaltam ebédre... Nem volt ideje még kihûlni sem, olyan hamar elfogyott az egész tállal. Sokféle képen készítik, én ezt a módot választottam...

Hozzávalók: 1/2 kg friss szálkamentes tengeri hal, 1/2 kg burgonya, 12 dkg liszt, kb. 3 dl. sör, 1 teáskanál ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s